Effektiv marknadsföring

Att marknadsföra sig är bland det viktigaste som man kan göra, utan marknadsföring så blir det svårt att göra några affärer. Detta gäller både energibolag och andra företag. Det gäller att hitta en effektiv marknadsföring för sitt företag. Olika företag har olika behov av marknadsföring, och det kan se olika ut från företag till företag.

TV-reklam

Om vi tittar på ett energibolag som Skellefteå Kraft som annonserar via TV-reklam runt om i Sverige med deras slogan ”inte en eljätte” medan de är Sveriges femte största energibolag och kraftproducent. Reklamen har haft genomslagskraft och många fler vet vilka Skellefteå Kraft är i dag än tidigare.

Onlinemarknadsföring

Att jobba med onlinemarknadsföring är något som företaget Cino håller på med, här gäller det att synas på nätet och det är ett spännande sätt att marknadsföra sig på och rätt nytt. Inom segmentet casino så är det viktigt att synas på nätet och det har företag som Cino insett då det är mest online deras kunder finns.

Tidningsreklam

Att annonsera i tidningar kan kännas gammalt och förlegat men det finns trots detta en marknad för annonser i tidningar. Det gäller att hitta nischade och branschtidningar att annonsera i för att nå ut till rätt kund. Jobbar man med musik så kanske Musikermagasinet är rätt tidning att annonsera i för att nå rätt målgrupp.