Enkel och effektiv marknadsföring

Du vill marknadsföra ditt företa för så lite pengar som möjligt, med så stor genomslagskraft som möjligt. Låter omöjligt, eller hur? Nonsens! Det finns flera smarta och billiga knep du kan ta till för enkel och effektiv marknadsföring.

Ge bort kläder

Tryck upp snygga profilkläder med din logga eller slogan på. Inkludera även kontaktnummer eller mail någonstans på plagget. Ge bort kläderna till nöjda kunder, kompensation när en kund framstår som onöjd och skicka till leverantörer. De kommer att använda plaggen hemma, det kanske blir en träningströja eller en jacka som passar bra när det är dags för trädgårdsarbete på hösten. Kläderna används länge och din logga kommer att synas långt utanför din grupp med lojala kunder. Ett effektiv sätt att sprida ditt budskap om och om igen, fast du betalar bara en gång. Samma princip gäller även mindre saker som pennor, usb-stickor och väskor.

Kundservice

Idag är det viktigare än någonsin att dina kunder är helt nöjda med din produkter eller tjänst. Ett dåligt rykte sprids snabbt, folk är bättre på att klaga till varandra än att rekommendera någon. När du väl har fått ett gott rykte vet du att du är på rätt spår, människor har börjat prata om dig och ditt företag. Se till att varje kund får förstklassig service så kommer de att rekommendera dig till sina vänner och arbetskamrater. God kundservice sker samtidigt som du tar emot en order, den typen av marknadsföring är i princip inräknad i dina dagliga kostnader så du behöver inte betala mer för nå ut.

Var engagerad online

Att ta ett aktivt deltagande i social media och liknande är ett sätt att skapa direkt kontakt med både existerande och potentiella kunder. Genom att vara tillmötesgående, artig och aktiv kan man skapa bättre kundrelationer och ett gott rykte. Tänk noga på vilka sorters nyckelord som du vill ha sammankopplade med företaget och dess relation till kunder och omvärlden och agera därefter. Att ha en person på företaget vars jobb det är att hantera de sociala medierna är ofta en god idé. Se bara till att personen i fråga är väl insatt i företagets verksamhet på alla möjliga nivåer och bra koll på dess värderingar.