Se över företagets uppvärmning och ventilation

För ett företag så finns det alltid ställen att se över för att sänka kostnader. Genom att se över företagets uppvärmning och ventilation och justerar dessa så kan man inte bara förbättra inomhusmiljön utan även spara pengar.

Ventilation

Då det många gånger kan vara stora system i fabriker och industrier så är det viktigt att man regelbundet får en översyn av dessa. Inlandsluft är ett företag i mellersta Norrland som arbetar med ventilation i Örnsköldsvik. Genom att titta över den ventilation som finns i lokalerna, att minska drifttider kan vara ett sätt att spara pengar. Nu blir det även bättre inomhusmiljö för de anställda vilket också är en positiv del i det hela.

Uppvärmning

Det går inte att ha det för varmt, likaväl som man inte vill ha det för kallt i olika lokaler. Kontor som kan temperaturer mellan 20 till 22 grader vara lämpligt. Genom att kolla upp och kanske sänka inomhustemperaturen så kan kilowattimmar sparas och därmed blir det mer ekonomiskt. Genom bra system kan man regelbundet utläsa och få statistik på hur systemet fungerar.

Utveckling och moderna system

Som med det mesta så utvecklas både värme- och ventilationssystem till att bli effektivare och mer ekonomiska. Om ni som företag har ett ålderdomligt värmesystem och fläktsystem som har varit med länge så kan det vara ekonomiskt att byta ut hela systemen. Allt för att få det mest effektiva ur både värme och luftsystemen.