Spara energi – spara pengar

654744-100-kronor-sunfeather

Försöka spara el och energi är inte bara något man bör göra för miljöns skull utan även för att man genom att dra ner på sin energiförbrukning faktiskt också kan spara en hel del i kronor och ören, vilket förstås alltid är trevligt. Av den anledningen kommer här några tips på hur man kan spara energi.

Spara energi vid spisen

Spisen är det ställe där man har de allra störst möjlighet att påverka sin energiförbrukning. Genom att alltid använda lock på grytor, inte använda högre effekt än nödvändigt samt utnyttja eftervärme kan man faktiskt spara en hel del kilowattimmar och därmed också en hel del pengar.

Uppvärmning

Bor man i hus och betalar sin egen uppvärmning finns mycket man kan göra för att spara på kostnaderna. Bra tips kan vara att till exempel lägga in extra isolering i väggarna samt byta till fönster som håller värmen bättre. Även om det kanske kostar en del att göra detta så är det något som definitivt som kommer att betala sig i längden.

Spara på vatten

Betalar man för vattnet man använder är ett bra tips också att använda vatten mer sparsamt genom att till exempel duscha kortare samt inte använda diskmaskinen om den inte är full.