Strömsnål elektronik

strömsnål laptop

Elektronik är underbart och har möjliggjort saker som man annars aldrig ens skulle kunnat drömma om, men det finns ett problem. För även om elektroniken möjliggör många typer av arbetseffektivisering, kommunikation och underhållning så drar det även mycket energi. Som tur var går det att dra ner på denna energikonsumtionen genom att helt enkelt välja att köpa rätt, energisnåla produkter.

Dator

Det viktigaste när man väljer dator är att inte välja en dator med mer kraft än vad man behöver. Om man bara skall ha något att surfa på internet med så räcker så gott som alltid att man skaffar inte en enklare stationär dator eller en strömsnål laptop. Skillnaden i energikonsumtion mellan en strömsnål laptop och en superstark stationär dator är nämligen otroligt stor. Värstingdatorn kan dra hela 1166% mer ström än vad en strömsnål laptop gör.

En laptop har dessutom många andra fördelar i form av portabilitet. Då datorn är så strömsnål går det till och med att ladda datorn i bilens cigarettuttag. Kablar för detta finns på många sajter som säljer tillbehör.

TV

Förr fanns det väldigt många olika tv-typer på marknaden, men bara en som var riktigt strömsnål. Idag är som tur var bara den mest strömsnåla varianten kvar, LED-tv. Dessa är många gånger mer strömsnåla än motsvarande plasma skärmar var för bara några år sedan.  Utöver att välja en LED-tv bör man även se till att ställa ner skärmens ljusstyrka då högre ljusstyrka även betyder en större elräkning.